Kolikor znamo, toliko veljamo!


Ljudski
Predstavitev naših novih projektov, izdelkov, objava novic, naših dosežkov, kaj smo zanimivega videli ali naredili, na katerem sejmu ali izobraževanju smo bili, kaj smo se novega naučili...
Predlog sanacije prehodov za pešce v Kopru
26. 07. 2016

Luka je za podjetje Mapei d.o.o. opravil ogled obstoječega stanja kamnitih kock na prehodih za pešce v Kopru. Skupaj z zaposlenimi iz podjetja CPK d.o.o., nadzornim in projektantom so opravili skupen ogled, pripravili zapisnik in določili postopke za ustrezno sanacijo, uporabo primernega sistema in primernih materialov.

kocke iz kamnasanacija kock

 

Izbran in potrjen je bil Mapestone sistem za tlakovanje z naravnim kamnom, ki vključuje polimerno polivko za sprijemni sloj med starim in novim betonom. Le ta se pripravi z dodatkom Planicrete (lateks sintetične gume), cementom in vodo. Lepilna malta za polaganje kock in kamna Mapestone TFB60 ima izredne mehanske lastnosti in je tako lahko izpostavljena najtežjemu tovornemu prometu. Ravno tako tudi fugirna masa za kamen Mapestone PFS2. Obe sta odporni na soljenje in na cikle zmrzovanja – tajanja. Z ostalimi lastnostmi materialov se lahko seznanite na www.mapeisistemi.si.