Kolikor znamo, toliko veljamo!


Ljudski
Predstavitev naših novih projektov, izdelkov, objava novic, naših dosežkov, kaj smo zanimivega videli ali naredili, na katerem sejmu ali izobraževanju smo bili, kaj smo se novega naučili...
Predavanje arhitektom na Mapei dogodku
14. 04. 2017

V sklopu Mapei dogodkov ob 80. letnici obstoja podjetja, ki se odvijajo po celotni Sloveniji je Luka sodeloval pri predstavitvi, ki je bila namenjena arhitektom iz osrednje Slovenije. Dogodek je bil izveden na gradu Fužine v četrtek 13.4.2017.

V prvem delu je upokojeni strokovnjak iz podjetja Marmor Hotavlje d.o.o. g. Silvo Pivk predstavil široko paleto kamnov in njihovo pravilno uporabo. Opozoril nas je na napake in pomanjkljivosti, ki se dogajajo pri izbiri vrste obloge in pri sami vgradnji kamna. Osredotočil se je predvsem na slovenske vrste kamna. Sledila je predstavitev o občutljivosti kamnov na vlago, ki jo je predstavila ga. Nina Milikič iz podjetja Mapei d.o.o. Tretjo predstavitev pa je izvedel Luka, ki je predstavil sistem polaganja kamna, ki preprečuje nastanek izcvetanja/solitra, najpogostejše sisteme, ki se uporabljajo za tlakovanje javnih površin in na koncu še potek izvedbe projekta: Bevkov trg v Novi Gorici.

izcvetanje solitra na kamnu

Sledila so še 3 predavanja na temo ravnih streh in na koncu sproščeno druženje ob odlični hrani in pijači, ki jo je pripravilo podjetje Mapei.

Vsem udeleženim poslušalcem se iskreno zahvaljujemo.