Kolikor znamo, toliko veljamo!


Ljudski
Predstavitev naših novih projektov, izdelkov, objava novic, naših dosežkov, kaj smo zanimivega videli ali naredili, na katerem sejmu ali izobraževanju smo bili, kaj smo se novega naučili...
Brezbarvna zaščita betonskih tlakovcev
26. 10. 2018

Brezbarvni premaz za tlakovce

Betonski tlakovci so precej bolj vpojni, kot npr. porfido kamen. Kvalitetnejši tlakovci so že v proizvodnji hidrofobirani (zaščiteni), vendar nikoli v takšni meri, kot pri nanosu dvojnega premaza. Brezbarvni zaščitni premaz XStone T3.31 prepreči vpijanje vode in umazanije v tlakovce. Nekateri tovrstni premaz imenujejo kar suhi videz. Hidrofobna zaščita za betonske tlakovce omogoča dihanje oz. prehajanje vodne pare in se od podlage ne lušči. Premaz se namreč vpije v samo strukturo tlakovca in na površini ne tvori filma.

Impregnacija za tlakovce T3.31 je zelo obstojna (do 5 let) in jo ni potrebno nanašati vsako leto. Površina mora biti pred nanosom suha in čista. Za odstranjevanje atmosferskih madežev, mahu in lišajev je najprimernejše čistilo C1.Moss. V močnem vetru ali v poletnem času, ko najbolj sije sonce, impregnacije ni priporočljivo nanašati. Čas sušenja med obema slojema je odvisen od temperature, jakosti vetra in zračne vlage.

 

Zaščitni premaz T3.31 je primeren za vse vrste grobih vpojnih površin: npr. porfido kamen, grobi beton (štokan, krtačen,…), vse vrste granitov in marmorjev, ki so grobo obdelani, peščenjaki, betonski tlakovci, betonske prane plošče, pohorski škriljavec…

 

Impregnirane površine bojo trajnejše, predvsem pa jih bo lažje očistiti. To je še najbolj izrazito na svetlih površinah.