Kolikor znamo, toliko veljamo!


Ljudski
Predstavitev naših novih projektov, izdelkov, objava novic, naših dosežkov, kaj smo zanimivega videli ali naredili, na katerem sejmu ali izobraževanju smo bili, kaj smo se novega naučili...
Ogled porfido kamnoloma v Trentinu
05. 03. 2016

Konec februarja smo si ogledali kamnolome v Trentinu (Italija). Na tem območju je preko 50 kamnolomov, kjer pridobivajo porfido kamen. Vsak kamnolom je specifičen in ponuja drugo debelino, barvo in kvaliteto porfido kamna. Tu je mogoče dobiti kamen slabše kvalitete in tudi najboljše. Ravno zaradi pomanjkanja kvalitetnega porfido kamna v Sloveniji smo se odločili, da ga bomo pričeli uvažati sami. Skupaj z vodjo prodaje za izvoz pri koncernu, ki povezuje preko 10 kamnolomov, smo skrbno pregledali njihovo ponudbo. Prepričali so nas s svojim odnosom, znanjem in kvaliteto.

kamnolom porfidosortiranje pofido kamna

Porfido kamen je ročno zložen na palete, predhodno opran in sortiran glede na barvo, debelino in velikost plošč. Na zalogi imajo pravokotne porfido plošče z rezanimi in sekanimi robovi, lomljene plošče-skrlje za mozaike, porfido kocke, sekane opeke iz porfirja ter ostale izdelke po naročilu. Mogoče je dobiti razne mulde, okenske police, stopnice, robnike in tudi večje kamnite kose/bloke, ki jih lahko uporabimo za dekoracijo.