Kolikor znamo, toliko veljamo!


Ljudski
Predstavitev naših novih projektov, izdelkov, objava novic, naših dosežkov, kaj smo zanimivega videli ali naredili, na katerem sejmu ali izobraževanju smo bili, kaj smo se novega naučili...
Brezbarvna zaščita oz. impregnacija porfido kamna
11. 06. 2018

Zaščitni premaz za grobe površine

Premaz za kamen T3.31 je namenjen zaščiti grobih površin. Idealen je za porfido kamen, za vse vrste grobih obdelav kamna: štokanje, krtačenje, špičenje,… Zaščitni premaz za kamen je primeren tudi za ostale grobe površine, kot so npr. betonski tlakovci, beton, vsi peščenjaki, grobi marmor in grobo obdelan granit.

Hidrofobna zaščita oz. impregnacija omogoča paroprepustnost (dihanje kot človeška koža). Zaščitni premaz T3.31 se popolnoma vpije v oblogo in se ne lušči. Zaščitena površina ne spremeni svoje naravne barve. Mnogi tovrstni efekt poimenujejo suhi videz. Premaz je potrebno nanesti v dveh slojih, med katerima naj bo vsah 2-4 h premora (odvisno od vetra, temperature,…). Nanašanje na pregrete površine oz. na površine, ki so izpostavljene močnemu vetru ni priporočljivo.

Z uporabo zaščitnega premaza za kamen boste preprečili vpijanje vode v oblogo in cementne fuge (preprečite zmrzovanje) in hkrati preprečite vpijanje maščobe/olja in druge umazanije. Sredstvo je idealno za premaz kamnite mize (prepreči vpijanje vina, kečapa, kave,…), tlakovane površine okrog kamina oz. žara (škropljenje maščobe),…

Obstojnost zaščitnega premaza za kamen T3.31 je pribl 4-5 let.

V kolikor je površina, ki jo želite zaščititi umazana, jo je potrebno predhodno očistiti. Za čiščenje alg, mahu in lišajev (ki se pojavijo predvsem na S straneh) je idealno čistilo C1.Moss. Za trdovratne oljne madeže pa je idealno čistilo SR. Oil. Čistilo za odstranjevanje oljnih madežev je primerno tudi za odstranjevanje sledi motornega olja, maščobe (čevapčiči, pleskavice), voska in smole.